SPOZNAJ METODO FRENCH PRESS
Znana tudi kot Melior, kavna infuzija,ki jo pridobimo s French Press je narejena po meri za vas: zaradi njene raznolikosti pridobimo kavo različnih intenzivnosti, glede na čas infuzije. Udoben, praktičen in enostaven za uporabo, French Press je idealen za prvi pristop k filter kavi.
Korak 1:
Kavo stehtajte in zmeljite.
Na tehtnici stehtajte kavna zrna Costadoro (priporočeni odmerek je 18 g) in jih zmeljite, da dobite zelo velika zrna.
Korak 2:
Nalijte kavo in izvedite cvetenje.
Potem ko ste kavo vstavili v French Press, nalijte del filtrirane ali ustekleničene vroče vode (skupni odmerek za 18 g kave je 300 ml). Tako lahko opazujete trenutek cvetenja: trenutek, ko kava pride v stik z vročo vodo in ustvari napihovanje.
Korak 2:
Dodajte arome in premešajte.
Vstavite svoje najljubše arome (naš predlog je: pomarančna lupina, vrtnice in ščepec cimeta) in do konca še naprej vlivajte vročo vodo s krožnimi gibi. Pripravek zmešajte z mešalnikom.
Korak 4:
Filtrirajte
Zaprite French Press, da se ne bi razpršile arome in pustite, da se pripravek infuzira 3 do 5 minut. Po tem času nežno potisnite bat in nadaljujte s filtriranjem. Uporabite French Press, da kavo vlijete neposredno v skodelico.
Klasični način z dolgo zgodovino, saj so prve francoske preše, kakor približno prevajamo, na trg prišle že konec 30. let prejšnjega stoletja.