COLD BREW dripper - coffeetime.si

COLD BREW dripper

Uporabljal se je že v japonski tradiciji leta 700, z metodo Cold Brew pridobivamo koncentirano, intenzivno kavo, ki jo izvlečemo s pomočjo posebnega sistema za kapljanje mrzle vode. Tako pridobljena kava ohrani vse okuse mešanice z nizkim deležem grenkega okusa. Poskusite jo z ledom ali po možnosti podaljšano z drugimi pijačami.

PA ZAČNIMO!

Kaj potrebuješ:

  • 1 cold brew
  • Papirni oblati diski
  • Hladna voda in led
  • 10 g grobo mlete kave Costadoro na 100 ml vode

Čas priprave: 5/6 minut za pripravo pri varjenju 3 – 6 ur ekstrakcije

FAZA 01
Pripravite filtriranje

Vstavite kovinski filter v zgornjo odprtino zbiralnega vrča in vse položite na tehtnico. Potem ko ste papirni filter rahlo oprali v z vodo, ga položite v kovinski filter.

FAZA 02
Dodajte in stehtajte kavo

Kavo Costadoro vlijte v kovinski filter, čez papirnati filter: za 600 ml pijače je priporočena količina 60 g, ki se lahko razlikuje glede na intenzivnost, ki jo želite dobiti. Kavna plast mora biti enakomerno poravnana znotraj filtra.

FAZA 03
Dokončajte sestavljanje in začnite s kapljanjem

Navlažite nov papirnati filter in ga položite na kavo. Nato isti vrč postavite pod ampulo za kapljanje, ki je predhodno napolnjena z ledom in hladno vodo (po možnosti filtrirano ali ustekleničeno), in pustite, da se prah enakomerno zmoči.

FAZA 04
Prilagodite kapljanje in zaključite s pripravo

Z gumbom prilagodite pretok vode, da zagotovite stalno kapljanje (ena kapljica na sekundo glede na želeno intenzivnost). Pustite, da kaplja, dokler ne zmanjka vode. Rezultat bo bistra in čista tekočina, ki jo lahko hranite v hladilniku več dni.

COLD BREW DRIPPER

 

Nazaj na spletni dnevnik