CHEMEX® od nastanka do danes

CHEMEX® od nastanka do danes

CHEMEX® je leta 1941 izumil ekscentrični kemik Dr. Peter Schlumbohm. V svoji karieri je razvil več kot 300 patentov, od šejkerjev za koktajle do avtomobilov. Osredotočil se je na to, da bi vsakodnevne predmete naredil bolj funkcionalne, privlačne in prijetne za uporabo.

Schlumbohm si je pri oblikovanju CHEMEXA® želel, da bi bilo kuhanje popolne skodelice ne le preprosto, temveč da bi bila posoda tudi privlačna na pogled. Ker je kemik, je preučeval in jasno razumel kemijo, ki stoji za ekstrakcijo okusa in kofeina iz kavnih zrn.

history of Chemex®

Prav to znanje ga je vodilo k iznajdbi papirnatih filtrov CHEMEX Bonded™ z dvojno vezjo za vsakokratno popolno ekstrakcijo. Pri oblikovanju karafe pa je Schlumbohm izhajal iz oblikovalske šole Bauhaus in neporozne laboratorijske posode, ki ne daje lastnega okusa. S temi elementi je oblikoval obliko peščene ure, ki je zdaj postala kultni del ameriške zgodovine.

CHEMEX® je izdelan iz enega samega kosa borosilikatnega stekla in okrašen z lesenim ovratnikom in kravato iz surove kože, zato je čist tako po obliki kot po funkciji. Priznala in nagradila ga je tako znanstvena skupnost kot tudi umetniška in oblikovalska skupnost.

Model CHEMEXA® je na ogled v muzejih po vsem svetu in je vključen v stalno zbirko Brooklynskega muzeja, Steklarskega muzeja Corning in newyorškega muzeja MOMA.

Muzej moderne umetnosti ga je leta 1943 razstavil kot enega najbolje oblikovanih izdelkov, prav tako je CHEMEX® uvrščen med 100 najbolje oblikovanimi izdelki sodobnega časa, po izboru Tehnološkega inštituta Illinois.

Chemex® for better day

Družinsko podjetje v z dediščino!

Zgodba se je začela leta 1941, ko je doktor Peter Schlumbohm izumil CHEMEX® za pripravo popolne skodelice kave. Od takrat je aparat CHEMEX® kot ikona ameriškega oblikovanja prepotoval generacije in svet.

Podjetje CHEMEX® Corporation, ki jo vodita brat in sestra, ki sta odraščala na tleh tovarne, sestavlja ekipa ljudi, ki si strastno prizadeva, da bi svetovni skupnosti ponudila vrhunsko opremo za pripravo kave.

ŠE NEKAJ O SAMEM CHEMEXU®

Pravijo, da je posnemanje najiskrenejša oblika laskanja. Vendar imitacija resnično ne more nadomestiti originalnega sistema za kuhanje kave CHEMEX.

Le malo izdelkov se lahko kosa z brezhibno kombinacijo dizajna in funkcije sistema CHEMEX®. Zaradi svoje vizualne elegance je uvrščen v stalne zbirke številnih najprestižnejših muzejev po vsem svetu. Njegova funkcionalnost je bila nagrajena s strani znanstvene in kavne skupnosti.

CHEMEXI® so izdelani iz enako kakovostnega stekla, kot se uporablja za laboratorijske posode. Izdelan je iz stekla ki ne pušča nobenega prikusa in vonjav. Vsaka karafa je ročno pregledan, spoliran in zavezan v proizvodnji v Ameriki. 

ZAKAJ JE DOBRO DA UPORABLJATE FILTRE CHEMEX®

Filtri CHEMEX Bonded™ temeljijo na laboratorijskem papirju in so zasnovani tako, da odstranijo slabe maščobe, grenkobo, kislino in usedline, ki jih puščajo vse druge vrste filtrov. Vsak filter se izreže na stroju pod skrbnim nadzorom enega od delavcev v proizvodnji. Filtrirni papir je izdelan v ZDA zgolj in samo iz materialov kateri izhajajo le iz severne Amerike. Pri izdelavi pa se v podjetju držijo načel odgovornosti in trajnosti. 

Najboljša skodelica, kar ste jih kdaj pili, vsakič, ko jo spijete...

Chemex® and cup of coffee

Nazaj na spletni dnevnik